Månedens lesestoff – August

Hver måned velger vi i Outland ut tre titler vi gjerne vil gi litt ekstra oppmerksomhet, og gir deg 30% avslag på dem ut hele måneden, i tillegg til at du også får stempel på ditt bonuskort! Tilbudet gjelder i alle våre butikker, og du finner dem også på nettbutikken, HER.


Månedens bok – The Real-Town Murders

Det ligger et lik i bagasjerommet på en bil. Ikke noe uvanlig med det, men akkurat denne bilen er litt spesiell: Den er nettopp blitt satt sammen av roboter i en helautomatisert fabrikk, styrt av en kunstig intelligens, og kontinuerlig overvåket av kameraer. Det har aldri vært et menneske i nærheten, men likevel ruller bilen ut av fabrikken med et menneske inni. Et dødt menneske, altså. I bagasjerommet. Ingen vet hvem offeret er, eller hvordan han døde, ei heller hvorfor invollene ser ut til å være presset gjennom en kjøttkvern. Privatetterforsker Alma påtar seg å løse det umulig drapet, og livet hennes blir raskt snudd på hodet.

Adam Roberts er en mester i å gjøre en unik vri på kjente konsepter. I The Real-Town Murders får vi servert et lukket rom-mysterium med en gedigen sci-fi-twist. Roberts er også anerkjent for sitt særegne språk, som er vittig, skarpt, lekent og litterært. Tekstene hans er proppfulle av originale ordspill og sniker seg elegant forbi alle sjangerkonvensjoner. Kjenner du noen som synes at science fiction ikke er “ordentlig” litteratur? Gi dem en bok av Adam Roberts og si “I rest my case.”


Månedens manga – To Your Eternity

Fra skaperen av A Silent Voice, kommer en ny serie som drar vel så mye i hjertestrengene. En skapning kommer til jorden med den egenskapen at den kan forvandles til hva enn den kommer borti. Til å begynne med er den en stein. uten evne til å tenke eller å bevege seg er den avhengig av at andre ting kommer borti den for at den skal endre seg og lære nye former. Mange år går før en ulv dør på den, og gir den egenskapen til å forflytte seg og gi lyd.

Etter hvert blir det klart at “Fushi”, som han kaller seg selv, har blitt skapt med ett formål, og ett oppdrag. Men før det blir klart for ham må han modnes og lære seg mennesket å kjenne, og danne sin egen personlighet og følelser. Denne adventure/fantasy-mangaen drar inn elementer av slice-of-life i det den skildrer en skapnings erfaringer gjennom livet. Men i bunn og grunn er dette likevel en adventure-serie med mye action, følelser, og brutale sannheter. En manga for dem som liker en god historie, og absolutt å anbefale!


Månedens tegneserie – Bone

Fetterne Fone Bone, Phoney Bone, og Smiley Bone, blir jaget ut av landsbyen deres på grunn av Phoneys pengegriskhet. Uten noe sted å gjøre av seg beveger de seg ved et uhell inn i nabodalen, hvor de på veien mister hverandre av syne. Fone Bone, ensom og alene, må overleve i et fremmed landskap fullt av, blant annet, nabovennlige smådyr, mystiske drager, og dumme rotteskapninger som gjerne vil spise alt og alle.

Bone er en serie som har humor og hygge som Donald Duck, men spenning som Alvefolket, og historien drar deg inn i en eventyrlig og morsom verden du verken har sett maken til, eller burde være foruten. Søndagslesning på sitt beste!

Serien har vunnet hele 41 nasjonale og internasjonale priser, inkludert hele 10 Eisner, og 11 Harvey Awards.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*