Sprint og Blåjakkene – Nummer 8!

Vi i Outland har tatt på oss å gi ut noen utvalgte gamle tegneserier med samleverdi, i flotte innbundne utgaver på norsk! Både Sprint og Blåjakkene er fransk-belgiske klassikere innen sjangeren, og vil likes av dem som er kjent med Tintin eller Asterix. Her kan du få oppsummert litt av det du finner i disse numrene. Spør i din lokale Outland-butikk, eller sjekk det ut på nett, HER!


SPRINT BOK 8 – 1990-1993

Sprint bok 8 samler albumene 42, 43 og 44 utgitt på fransk mellom 1990 – 1993. Bok 8 inneholder følgende historier:

SPRINT I MOSKVA
Sprint og Kvikk skal på ferie til Tahiti, men rett før avreise blir de i stedet “invitert” til Moskva av KGB, som vil ha deres hjelp for å bli kvitt den hensynsløse mafialederen Tanaziof. I følge KGB er han en gammel fiende av Sprint og Kvikk. Tanaziof planlegger å bortføre Lenins mumie, og Sprint og Kvikk må stoppe ham.

PÅ DYPT VANN
Mafiabossen Vito Cortizone, som vi kjenner fra “Sprint i New York”, strander på en øde øy langt ute i Stillehavet, etter at flyet hans, med en meget spesiell last, styrter og synker i en lagune. Sprint og Kvikk, som er på ferie like ved, kjenner ham ikke igjen og prøver å redde ham. Men Vito Cortizone, som fortsatt er sint fordi de ødela alt for ham i New York, legger helt andre planer, ved å utnytte de to vennenes godhet.

DEN SVARTE STRÅLEN
Greven av Champignac mottar en pakke fra en kollega som arbeider i Afrika. Pakken viser seg å inneholde en sopp med spesielle egenskaper som ganske snart kaster en mørk skygge over Champignac, og Sprint er den første som blir rammet. Vi møter også mafiosoen Vito Cortizone igjen, og som vanlig prøver han å unytte den forvirrede situasjonen til sin fordel.


BLÅJAKKENE 8 – 2000-2002

Bok 8 samler albumene 43, 44 og 45 utgitt på fransk mellom 2000 – 2002. Blåjakkene startet som serie tidlig på 70-tallet og har vært en av de mest populære franskspråklige tegneseriene gjennom tidene. I historiene, som er satt til den amerikanske borgerkrigen, følger vi soldaten Blutch og den alltid sinna sersjanten Chesterfield på humoristiske og fartsfylte eventyr.

Bok 8 inneholder disse historiene:

BLUES FOR DE BLÅ
Kaptein Stilman prøver desperat å få søsterens tanker vekk fra kaptein Stark. Han sender henne derfor til general Grants mottakelse for offiserer, i følge med Blutch og Chesterfield. Men disse offiserene er nok ikke de best egnede.

LINCOLNS ØRE
En langvarig beleiring fører til at general Grant igjen slår seg på flaska. Det får ikke bare konsekvenser for troppen, men hans stilling settes i fare når Blåjakkene får uventet besøk.

OPPRØR I NEW YORK
“Opprør i New York” handler om de voldsomme reaksjonene på Lincolns tvangsinnrullering av nye rekrutter. I New York kommer situasjonen helt ut av kontroll, og Blutch og Chesterfield befinner seg som vanlig der det skjer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*