ANBEFALING: Gamle Gubber

GAMLE GUBBER – DE SOM BLIR IGJEN

I serien Gamle Gubber møter vi seniortrioen og barndomsvennene Antione, Mimile og Pierrot. De gjenforenes etter mange år i forbindelse med en bisettelse, og omstendigheter fører til at de kaster seg ut i en fengslende roadtrip fra Frankrike til Italia. Blant såre tilbakeblikk til en svunnen tid, og en bitende, men samtidig humoristisk kritikk av tingenes tilstand, både som de er og som de var; viser de tre mennene at man aldri blir for gammel til å legge ut på nye eventyr.

Nå kommer denne serien for aller første gang på norsk! Utgitt av oss i Outland, i samarbeid med Forlaget Zoom, som en del av et prosjekt for å lage gode og oppdaterte oversettelser av tegneserie-klassikere med samleverdi. Du vil finne den i butikkene våre fra og med fredag, 27. april.

Tegnestilen vil virke kjent for de som har lest andre franske serier, som Sprint, eller Viggo. Men i motsetning til disse, som hovedsaklig består av enkeltstående fortellinger, er Gamle Gubber mer som grafisk roman å regne, hvor slutten på en bok legger opp til fortsettelse i den neste.

Det er ofte langt mellom tegneserieutgivelser som egner seg riktig godt for voksne – spesielt hvis fantasy og science fiction ikke faller helt i smak – men Gamle Gubber er så absolutt et fantastisk tillegg blant dem. Historien er sjarmerende, med varme karakterer som er overbevisende og godt skildret – og ikke minst tegnet! Her vil du oppleve sjenerøse doser av både humor, satire, og samfunnskritikk, og sluttproduktet er definitivt verdt å merke seg.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*