For deg som er lei av Cards Against Humanity

Cards Against Humanity skapte mye furore når det først kom på markedet i 2011, og har gjennom kreative markedsstunts klart å holde seg ganske relevante. Det er også ett av Outlands bestselgere når det kommer til spill, og de fleste som har spilt det kan stå inne for at spillet er utrolig festlig.

Men til slutt så har man jo spilt det i stykker. Du vet hva som blir lest opp før kortene klaskes i bordet. Du trekker kanskje på smilebåndet to-tre ganger, men den ville gråtelatteren som du opplevde første gang du spilte er borte for lengst. Her trenger man et nytt spill, og det pronto.

Her følger fem forslag til hva man kan bytte ut Cards Against Humanity med når du til slutt er lei.

  1. Superfight: Det føles omtrent overflødig å nevne Superfight, da en dreven CaH-spiller mest sannsynlig allerede kjenner godt til det. Superfight følger oppsettet med sorte og hvite kort som man fort vil kjenne igjen, men målet med spillet er noe annerledes. Her skal man bruke kortene til å sette sammen en superhelt, men valgmulighetene er kanskje ikke det man skulle først tenke seg. En klasse med førskoleelever pluss en motorsag? En hai med bein pluss en brannslange? Det meste er mulig i Superfight, og den virkelige utfordringen er å argumentere seg fram til hvilken superhelt som til syvende og sist hadde vunnet i en slåsskamp. Her må det mye kreativitet til!
  2. Codenames:  Dette spillet egner seg veldig godt dersom man er en stor gruppe, da det fungerer best med lag. To spillere tar rollen som spionmester, en for hvert lag, og målet med spillet er å finne sitt lags spioner, som er representert av 25 kort som ligger i bordet. Hvert kort har ett ord på seg, som representerer spionens kodenavn. Spionmesteren må lede sitt lag til å finne riktige kort, men kan kun gi hint i form av ett eneste ord! Og hvis du klarer å gi et hint som kan kobles til flere kort, jo bedre er det for ditt lag. Codenames læres bort utrolig fort, så alle kan være med, uavhengig av tidligere erfaring med spill.
  3. Captain SonarDette er enda et lagspill, der to lag skal jakte på hverandre i hver sin ubåt. Lagene sitter overfor hverandre, skilt av en skjerm, og man må kommunisere tydelig med sitt eget lag uten å avsløre for det andre laget hva man holder på med og hvor man er. Captain Sonar er et spill der spenningen alltid er høy, og strategi og kommunikasjon er utrolig viktig. Her gjelder det å holde hodet kaldt, og skyte før man selv blir skutt.
  4. The ResistanceHar du godt pokerfjes? Det kommer godt med her. Resistance er et såkalt “social deduction“-spill, der man i utgangspunktet samarbeider, men noen jobber i hemmelighet mot de andre spillerene. Spillet deles inn i oppdrag, og man bytter på å være lagleder. Laglederen velger hvem som skal tas med ut på oppdragene. Spillet fungerer da så enkelt som at man anonymt stemmer på om oppdraget lykkes eller ikke. Sabotørene vil naturlig nok stemme om at oppdraget skal feile, men om de spiller for åpenbart og konsenvent feiler alle oppdrag de er med på, vil de kanskje vekke mistanke. Her må man være subtil, og kanskje til og med høylydt anklage andre for å egentlig være sabotøren, og virkelig lure seg inn i hodene til folk for å forvirre dem. Ting går ofte hardt for seg i dette spillet!
  5. Aye, Dark Overlord Denne gangen har det virkelig gått galt. Du er en trofast tjener til “Hans Onde Eksellense”, og du og dine med-tjenere er kalt inn på teppet for å forklare hvordan i alle dager dere rotet til den fantastiske onde planen denne gangen. Det er såklart om å gjøre for deg å ikke få skylden for denne megatabben, og istedet legge all skyld over på noen andre. Aye Dark Overlord er et spill for deg som er kjapp i kjeften, og som kan snakke deg ut av det meste. Man må virkelig gå inn i rollen sin, og komme med troverdige unnskyldninger.

Vi håper at denne listen hjelper deg ut av Cards Against Humanity-utmattelse, og kanskje kan gi deg en fantastisk ny spillopplevelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*